Als reisorganisatie gespecialiseerd in het aanbieden van actieve, avontuurlijke vakanties voor jongeren en jongvolwassenen verzorgt Simi Reizen duizenden single reizen per jaar. Single zijn is geen vereiste om een mooie vakantie of rondreis te boeken, maar het overgrote deel van de reizigers boekt wel solo. 

Reizen met een georganiseerde groepsreis is de perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen. Door samen een vakantie van begin tot eind te beleven bouw je aan gezamenlijke herinneringen.  Niet voor niets spreken mensen elkaar vaak jaren na afloop van de reis nog steeds. 

Simi richt zich op reizigers tussen de 18 en 32 jaar oud. Er is natuurlijk best veel verschil tussen een 18-jarige en een 32-jarige, maar in de praktijk zien we vooral dat voor elke reis het vooral gaat om het niveau van activiteit. Zelfs als er leeftijdsverschil zit tussen de jongste en de oudste, is dat leeftijdsverschil niet enorm. Dat stelt Simi in de gelegenheid om reizen te organiseren die net een stukje actiever zijn. Inbegrepen bij je reissom zijn dan ook altijd de excursies en entreegelden van plekken die je zeker gaat bezoeken tijdens je reis. 

Voordelen van groepsreizen 

De traditionele groepsreizen hebben altijd de naam een beetje duf en oubollig te zijn. Groepsreizen hoeven dat helemaal niet te zijn, mits je maar met de juiste groep op pad gaat. Als je op reis gaat met mensen die allemaal jong zijn, is de setting en sfeer volledig anders. Samen beleef je de reis, maar er is daarbuiten ook altijd wel iemand te vinden die wat met je wil ondernemen. ‘s Avonds nog even een drankje doen, mooie inbegrepen excursies meemaken en genieten zijn de uitgangspunten van de avontuurlijke groepsreizen voor jongeren zoals Simi die biedt. 

Een paar voordelen van het boeken van een groepsreis:

 • Altijd aanspraak! Het gebeurt maar zelden dat het iemand niet lukt om aansluiting te vinden tijdens een groepsreis. Op een groep van 20 mensen of meer is er altijd wel iemand waarmee het klikt. 
 • Je hoeft niks zelf te regelen. Je boekt een vooraf uitgestippelde route die op basis van ervaring is opgebouwd op een logische manier. 
 • Je leert nieuwe mensen kennen. Doordat je dezelfde reis kiest als je medereizigers heb je ongetwijfeld dingen met elkaar gemeen. Boek je bijvoorbeeld een groepsreis door Ierland, dan is de kans groot dat je een natuurliefhebber bent met een interesse voor geschiedenis en mooie gebouwen. Als je een groepsreis Kroatië boekt weet je dat je waarschijnlijk terecht komt in een groep waar mensen ook ‘s avonds nog wel een drankje willen doen. 
 • Excursies zijn inbegrepen. Daardoor beleef je ook echt de meer intensieve momenten als groep samen en leer je elkaar beter kennen dan wanneer ieder zijn eigen gang gaat. 

De meeste mensen die meegaan met de groepsreizen hebben de wens om een bepaald land te bezoeken, bepaalde activiteiten te ondernemen of gewoon zin om zonder teveel gedoe een vakantie te boeken die al voor je uitgewerkt is. Zelf niks meer regelen (behalve je id-kaart of paspoort) kan heel prettig zijn. 

Topbestemmingen voor groepsreizen gericht op jongeren 

Zowel binnen als buiten Europa zijn er enorm veel plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. We hebben een kleine selectie gemaakt van groepsreizen die ideaal zijn om in groepsverband samen met anderen te beleven. Het beste advies blijft echter om goed te kijken naar wat je zelf zoekt als reis. Maak je vooral niet te druk over wie er allemaal mee gaan, want als je een bestemming kiest die bij jou past, komt dat vanzelf goed. 

Reizen binnen Europa

 1. Kroatië en met name de regio Dalmatië is in de laatste jaren uitgegroeid tot een veelzijdige vakantiebestemming met een grote aantrekkingskracht op jongeren. Al tien jaar bieden we groepsreizen aan vlakbij de stad Split. Met keus uit drie reisprogramma’s kies je zelf wat bij je past. 
 2. Italie – Toscane. Een fantastisch mooie regio met heel veel afwisselende mogelijkheden. Met een vol en intensief reisprogramma ontdek je zowel op culinair gebied als op cultureel gebied en met een beetje actie, Toscane tijdens een heerlijke vakantie. 
 3. Ierland – rondreizen door Ierland is een aanrader voor natuurliefhebbers en wandel liefhebbers. Tijdens deze rondreis verblijven we op mooie plekken in Ierland en maken verschillende wandeltochten. Daarnaast zijn verschillende excursies standaard inbegrepen bij de reissom.

Reizen buiten Europa

Verre groepsreizen zijn een goede manier om veilig en met aanspraak te reizen. Je reisorganisatie regelt de belangrijkste dingen en doordat je met een groep op pad bent is er altijd wel iemand om wat mee te doen. 

Populaire reizen voor jongeren zijn onder andere:

 1. Costa Rica – een heerlijke reisbestemming met tropische regenwouden, stranden, avontuurlijke plekken en heel veel wildlife. 
 2. Sri Lanka – een avontuurlijke reis met heel veel inbegrepen excursies waarbij je in ruim twee weken de belangrijkste plekken bezoekt. Een aanrader en met kans op het zien van olifanten in het wild.
 3. Thailand – een vakantiebestemming waar jaarlijks miljoenen mensen naartoe reizen voor de mooie stranden, de cultuur en het heerlijke eten. Met Simi reis je op verschillende momenten in het jaar naar Thailand. 
 4. Canada – voor mensen die zoeken naar een vakantie in de natuur boek je een rondreis door Canada. Indrukwekkende natuur, kans op het zien van beren en inclusief een walvissafari. 
 5. Tanzania en Zanzibar – niet de goedkoopste reis, maar een aanrader voor iedereen die een echte safari-vakantie wil beleven. We eindigen de rondreis op Zanzibar! 

Sluit je aan en reis met mensen van je eigen leeftijd 

Je aansluiten bij een groepsreis is best even spannend, maar vooral heel erg leuk. Je zult merken dat het allemaal mensen zijn zoals jij, op zoek naar een heerlijke vakantie, maar dan samen. Wel zo gezellig, altijd aanspraak en een avontuur dat op je wacht!